Активістів Ізюмської міської організації ВО "Свобода" допитали у справі про недавні вибухи в Макіївці Донецької області. Про це повідомив голова міськорганізації Артем Заїка, повідомили "SQ" у прес-службі облорганізації партії. За словами А.Заїки, під час допиту співробітники міліції намагалися отримати "закриту інформацію про членів партії".

"Такі дії свідчать про початок процесу "закручування гайок", - заявили у "Свободі". Представники ВО "Свобода" звернулися до начальника Головного управління МВС України в Харківській області Михайла Мартинова з вимогою "негайно дати пояснення дій своїх підлеглих і утриматися від випитування у "свободівців" конфіденційної інформації під приводом розслідування подій у Макіївці".

Довідка "SQ". 20 січня в Макіївці прогриміли два вибухи - біля торговельного центру і біля центрального входу до адміністративної будівлі держпідприємства "Макіїввугілля". У результаті вибухів постраждалих немає. Поблизу одного з місць вибуху на стіні був прикріплений конверт, у якому містилася вимога виплатити велику суму грошей "від людей, відомих у Макіївці". У листі також були вказані механізм і порядок передачі грошей. Також невідомі погрожували, що у випадку невиконання вимог у різних місцях Макіївки пролунають ще 5 вибухів. Однак за грошима ніхто не прийшов, нових вибухів не було. За фактами вибухів СБУ порушила кримінальну справу і розшукує двох чоловіків.