АК "Харківобленерго" скасувала наказ про розформування ВІльшанської ділянки електромережі Дергачівським районних електромереж (РЕМ). Про це 10 лютого на засіданні комісії облради з енергетики, інвестицій, промисловості, транспорту, доріг і зв'язку повідомив голова правління АК "Харківобленерго" Сергій Кирик. Питання про ділянку електромережі розглядалося у зв'язку з депутатським запитом Олександра Бандурки, до якого звернулися мешканці сел. Вільшани.

За словами С.Кирика, рішення про скорочення ділянки було прийняте у зв'язку з планами щодо оптимізації структури компанії, а також у зв'язку з тим, що Вільшанська ділянка електромережі має погані показники роботи. На ділянці приблизно три роки тому стався нещасний випадок зі смертельним результатом, відключення електроенергії відбуваються частіше, ніж на інших ділянках. Як повідомив С.Кирик, тепер прийнято рішення посилити кадровий склад ділянки.  Людина, яка працювала майстром, звільнена, на вакантне місце відділ кадрів підшукує заміну, крім того, вводиться посада старшого майстра. Зараз керувати ділянкою доручено головному інженеру Дергачівським РЕМ, який до призначення старшого майстра щодня приїжджає на об'єкт.

За словами голови комісії облради Олега Шаповалова, "Харківобленерго" є господарюючим суб'єктом і не зобов'язано звітувати про проведення внутрішніх реформ перед депутатами. Але облрада має право відреагувати на скарги мешканців області та поцікавитися у керівництва компанії, чи мають місце наведені в листах факти. Крім того, для облради важлива соціальна складова реформ, а саме - проблема працевлаштування близько 40 працівників ділянки. Занепокоєння мешкнаців селища також викликало підозру, що після розформування ділянки енергетики не зможуть швидко виїжджати на виклики та якість електропостачання погіршиться. "За інформацією С.Кирика, наказ про розформування ділянки скасовано, кадровий склад ділянки посилений, на оновлення обладнання ділянки будуть виділені додаткові кошти. Комісія вважає, що компанія досить повно й оперативно відреагувала на заяви мешканців",- зазначив О.Шаповалов.