"До Харківської області проявляють інтерес багато держав", - заявив в ефірі обласного радіо начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Анатолій Педешко, передав офіційний сайт ХОДА.

За словами А.Педешка, у 2012 р. планується продовжити роботу з відкриття дипломатичних представництв у Харкові. "Зокрема, зараз йдуть переговори про відкриття одного почесного консульства, результати яких очікуються вже в січні-лютому", - повідомив він.

"2011 р. був у нас дуже насиченим, 74 візити міжнародних делегацій для нашого регіону - це серйозний показник. Було багато випадків, коли після запланованого візиту до столиці представники інших держав приїжджали до нас. Зокрема, президент Словенії прилетів до Києва, а потім відвідав і Харків. Також був випадок, коли в Києві пройшов бізнес-форум, а потім його учасники приїхали до Харкова. Тому можна говорити, що зацікавленість Харковом і Харківською областю дуже велика, і я не думаю, що нам цього року доведеться менше працювати в цьому плані", - підкреслив А.Педешко.

Довідка "SQ". Про можливе відкриття почесних консульств у Харкові заявляли представники Німеччини, Словаччини та Литви.