Харьков получил награду Кабмина за благоустройствоХаркову вручили кубок та диплом за перше місце в конкурсі на населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку в Україні. Як повідомив офіційний сайт Харківської міськради, нагороду на всеукраїнській нараді "Впровадження енергозберігаючих технологій у системі житлово-комунального господарства" в Києві отримав директор Департаменту комунального господарства міськради Віктор Кітанін. Нагороду вручив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.

"У цьому конкурсі розглядали благоустрій міста, його освітлення, озеленення, квіти, стан парків і скверів, вулично-дорожньої мережі, а також дотримання громадського порядку. Вивчивши нашу впорядкованість, нашу кропітку роботу над тим, щоб Харків був кращим, а також криміногенну ситуацію в місті, конкурсна комісія дійшла висновку, що Харків гідний першого місця в Україні. Першість ми поділили з Києвом", - зазначив В.Кітанін. "12 років ми займали друге місце, але раз ми стали першими, я впевнений, цей приз залишиться у нас надовго", - додав він.

Довідка "SQ". Розпорядження Кабінету міністрів України про підсумки щорічного всеукраїнського конкурсу "Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку" за 2010 р., у якому Харків був визначений переможцем конкурсу в категорії найбільших міст України, було підписане 17 серпня. При визначенні переможців враховувалися рейтингові критерії за 26 показниками.