Угода про співпрацю між асоціацією "Рада муніципальних утворень Бєлгородської області", Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області та Харківською громадською організацією "Єврорегіон "Слобожанщина" була підписана 9 лютого в Бєлгороді (Росія). Угода спрямована на забезпечення ефективної взаємодії між сторонами для формування та реалізації проектів і програм прикордонної співпраці. Про це повідомив сайт Харківської облради.

"Реалізація положень угоди припускає вивчення кращої європейської практики міжмуніципальної співпраці", - зазначив під час зустрічі президент Харківської громадської організації "Єврорегіон "Слобожанщина" Едуард Сиромолотов. За його словами, наприклад, варто врахувати досвід регіону Балтійського моря, де об'єднані численні партнерські мережі, організації і політичні ініціативи. Вони активно роблять свій внесок у створення спільних стратегій розвитку регіону.

Грунтуючись на позитивному досвіді транскордонної співпраці в регіоні Балтійського моря, Харківська область виступила з ініціативою створення українсько-російської мережі єврорегіонів за участю єврорегіонів "Дніпро", "Ярославна", "Слобожанщина" і "Донбас".

Довідка "SQ". За участю Росії й України створені єврорегіони "Слобожанщина" (2003 р.), у складі Бєлгородської та Харківської областей, "Дніпро" - у складі Брянської (Росія), Гомельської (Білорусь) та Чернігівської (Україна) областей, "Ярославна" (2006 р.) - у складі Курської та Сумської областей, "Донбас" - у складі Ростовської (РФ) і Луганської (Україна) областей.