Антирейдерская комиссия обратилась в Генпрокуратуру по поводу земель учхоза Харьковского аграрного университета им.ДокучаеваЧлени Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств під головуванням першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва 8 листопада розглянули ситуацію навколо ДП "Навчально-дослідне господарство "Докучаєвське" Харківського національного аграрного університету ім. Докучаєва.

Як повідомив офіційний сайт Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, підприємство уклало мирову угоду про спільну діяльність з двома приватними підприємствами та з порушенням законодавства передало їм власні земельні угіддя, лісосмуги і сади. В результаті "Докучаєвське" було доведене до банкрутства, частина земельних ділянок площею 57,18 га була передана безоплатно у власність громадянам, а ділянка площею 19,2 га - в оренду під звалище. Прийняте рішення звернутися до Генеральної прокуратури з проханням вжити відповідних заходів для захисту законних інтересів держави в цьому питанні.

А.Клюєв заявив, що керівник підприємства "не міг діяти одноосібно, без прикриття з боку відповідальних осіб у відповідному міністерстві". Він доручив Мінагрополітики провести ретельну службову перевірку і внести пропозиції щодо жорстких кадрових рішень.

Довідка "SQ". 1 жовтня на засіданні Харківського регіонального антикорупційного комітету голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін назвав учгосп Харківського національного аграрного університету ім. Докучаєва серед підприємств, у яких державні землі незаконно перейшли іншим власникам. За його словами, завдання влади - повернути земельні ділянки законним власникам.