Питання про конфлікт, що виник між керівництвом ДП "Завод ім.Малишева" і казенним підприємством "Харківське конструкторське бюро з машинобудування      ім. А. Морозова" (ХКБМ), буде розглянуто завтра, 10 червня, під час візиту до Харкова першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва. Про це 9 червня повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

"На заводі ім.Малишева склалася парадоксальна ситуація: конструкторське бюро ім. Морозова не може знайти спільну мову з керівництвом заводу і розміщує багатомільйонний контракт на виробництво сучасних БТР на будь-яких інших підприємствах, повністю виключивши з технологічного процесу завод ім. Малишева. Такого не було ніколи за всю історію даного підприємства ", - підкреслив Добкін. За його словами, ситуація буде ретельно вивчена, і перший віце-прем'єр разом з губернатором будуть шукати шляхи примирення між заводом ім.Малишева і КБ.

М. Добкін відзначив, що під час візиту А. Клюєва буде розглянута можливість надання державної підтримки низці харківських підприємств.

Довідка "SQ". Розширена нарада з актуальних проблем і перспектив розвитку економіки і соціальної сфери Харківської області відбудеться 10 червня в Харкові під головуванням першого віце-прем'єр-міністра України А. Клюєва. У нараді також візьмуть участь члени уряду і керівники низки відомств. Крім того, А. Клюєв планує відвідати ДП "Завод ім.Малишева".