М. Добкін запропонував поміняти керівництво заводу ім.Малишева і створити на базі заводу холдинг

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін 10 червня на нараді під головуванням віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва запропонував змінити керівництво ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) і створити на базі заводу холдинг спільно з казенними підприємствами "КБ з машинобудування ім.Морозова" і "КБ з двигунобудування".

За словами М. Добкіна, КБ ім.Морозова і КБ з двигунобудування створюють зразки нової конкурентної на світовому ринку техніки. Розроблено моделі спецтехніки, на які є замовлення на 2,5 млрд.грн. Їх повинен виконувати ДП "Завод ім.Малишева", але він допускає невиконання замовлень, не розраховується з постачальниками комплектуючих. Крім того, план реструктуризації заводу досі не розроблений. 130 млн.грн. субвенції, виділені заводу з держбюджету, не були вкладені в розвиток заводу, а були спрямовані на погашення боргів.

За словами М. Добкіна, через непродуктивну роботу керівництва техніка виробництва заводу виходить за завищеними цінами: танк "Оплот" має коштувати 3,5 млн.дол., завод виставляє цей танк за ціною в 4 млн.дол. Завод став відмовлятися від вигідних контрактів, що може призвести до його банкрутства, що, у свою чергу, спричине банкрутство казенних КБ.