Співробітниця управління оподаткування фізичних осіб ДПІ у Дзержинському районі Харкова була викрита в порушенні антикорупційного законодавства та в кінці вересня оштрафована на 500 грн. Про це повідомили "SQ" у відділі внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області.

Як пояснили у відділі, співробітниця порушила п.2 ст.14 закону України "Про засади запобігання та протидії корупції". Перевірка встановила, що з 1998 р. на податковому обліку в податковій інспекції рахується фізична особа - підприємець, і цей чоловік перебуває у шлюбі із співробітницею податкової інспекції. Станом на 20 вересня ця співробітниця ні в усній, ні в письмовій формі не повідомила свого керівника про наявність конфлікту інтересів, що визначається законом про запобігання корупції.

Відповідно до закону, жінка вчинила дії, що містять ознаки адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 21 вересня матеріали про вчинення адміністративного правопорушення були направлені до районного суду Харкова, 3 жовтня за результатами розгляду податківець була визнана винною у скоєнні адміністративного правопорушення.

Довідка "SQ". З початку 2011 р. відносно співробітників Державної податкової служби в Харківській області порушено 7 кримінальних справ про хабарництво та злочини з ознаками корупції, із них за матеріалами відділу внутрішньої безпеки ДПА у Харківській області - 5 справ. За порушення норм закону "Про засади запобігання та протидії корупції" складено 2 адміністративних протоколи. Відділ провів 186 службових перевірок, пов'язаних із основною діяльністю підрозділів ДПС у Харківській області. У 2011 р. було розглянуто 63 звернення громадян з приводу різних правопорушень з боку працівників державної податкової служби.