КП ВТП "Вода" та КП "Харківкомуночиствод" з 1 жовтня стануть єдиними підприємством. Про це повідомив директор КП "Вода" Іван Корінько, передав офіційний сайт Харківської міськради.

За словами І.Корінька, нове підприємство буде називатися "Харківкомуночиствод". "Ми залишаємо назву одного з об'єднаних підприємств, щоб спростити і здешевити процедуру відкриття нового", - підкреслив І.Корінько. За його словами, надалі планується перейменувати нову комунальну структуру в "Харківміськводоканал". "Я впевнений, що місто допоможе нам як у перейменування підприємства, так і в самій роботі. Об'єднавши дві структури, ми зможемо швидше й ефективніше ліквідовувати аварії, а також поліпшити якість обслуговування населення", - додав І.Корінько.

Довідка "SQ". 12 січня на сесії Харківської міськради було ухвалено рішення про приєднання КП "ВТП "Вода" до КП "Харківкомуночиствод". Як сказано в пояснювальній записці до рішення, збитки КП "Вода" за 9 місяців 2010 р. склали 51,5 млн.грн., КП "Харківкомуночиствод" - 4,6 млн.грн., тому підприємства змушені залучати кредити для своєчасних розрахунків за електроенергію та ремонт інженерних мереж. "Реорганізація призведе до більш результативного використання об'єднаних ресурсів", - сказано в пояснювальній записці.