"Розслідування зникнення головного редактора газети не повинно бути повторенням справи Георгія Гонгадзе". Про це йдеться в заяві організації "Репортери без кордонів" щодо зникнення головного редактора газети "Новий стиль" (Харків) Василя Климентьєва.

"Подальше зникнення співробітника міліції, який є потенційним свідком, а також переслідування його дружини та адвоката підсилили підозри, що він був убитий", - говориться в повідомленні. "Ми побоюємося, що ніякого зв'язку між зникненням В. Климентьєва і міліцією не буде виявлено до тих пір, поки Міністерство внутрішніх справ відповідає за справу", - зазначено в заяві. "Репортери без кордонів" закликали українську владу передати справу "в офіс генпрокурора, який не залежить від місцевої міліції".

Довідка "SQ". 12 серпня родичі головного редактора газети "Новий стиль" В. Климентьєва звернулися до Дзержинського райвідділу міліції Харкова із заявою про те, що напередодні журналіст пішов з дому і не повернувся. У ході перевірки працівники міліції встановили, що 11 серпня В. Климентьєв виїхав з дому з невідомим чоловіком на автомобілі "BMW" сріблястого кольору. Зараз міліціонери розшукують журналіста.

Слідчим відділом Дзержинського райвідділу міліції Харкова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Правоохоронці відпрацьовують 8 версій у справі.