На месте Сумского рынка будет только рынок - М. Добкин На місці Сумського ринку не буде нічого іншого, крім продуктового ринку. Про це 6 вересня заявив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, вже є проект реконструкції ринку, який передбачає також благоустрій прилеглої території. "Проект є, проект дуже красивий, його реалізація дозволить нам облаштувати територію навколо ринку - дороги, освітлення, озеленення", - зазначив губернатор

М.Добкін також відзначив, що претендент на роль інвестора ринку не має в своєму розпорядженні достатної кількості коштів, але влада ще не робила спроб знайти нових інвесторів через непросту ситуацію, яка склалася навколо Сумського ринку. "Це дуже привабливий з комерційної точки зору проект, я не виключаю, що влада піде шляхом пошуку нових інвесторів, можливо, це будуть іноземці", - підкреслив губернатор.

Довідка "SQ". Виконком Харківської міськради 4 квітня 2007 р. скасував своє рішення від 2 листопада 2006 р. про надання ТОВ "Салгір" дозволу на реконструкцію будівлі та відкритого майданчика Сумського ринку в Харкові. Коментуючи це рішення, тоді харківський міський голова Михайло Добкін зазначив, що виконком "давав дозвіл на реконструкцію Сумського ринку, а не на будівництво там "чого б то не було ". Територіальна громада Харкова зацікавлена в тому, щоб на місці Сумського ринку був ринок" .

За повідомленням прес-служби АТ "Концерн "АВЕК і Ко", рішенням виконкому Харківської міськради ТОВ "Салгір" було видано дозвіл на реконструкцію Сумського ринку під торгово-сервісний комплекс. "Через деякий час з необгрунтованих причин виконком міськради скасував своє рішення. Мотивування скасування рішення, пов'язане нібито з будівництвом на місці Сумського ринку супермаркету, є явно надуманим, тому що концерн "АВЕК" і фірма "Салгір" неодноразово заявляли, що у торгово-сервісному центрі будуть передбачені також торговельні майданчики для приватних підприємців", - підкреслюється в заяві.

30 серпня 2007 р. Дзержинський районний суд Харкова задовольнив позов ТОВ "Салгір" до виконкому Харківської міськради та міськраді про реконструкцію Сумського ринку. Як повідомили "SQ" у концерні "АВЕК", який юридично підтримує позов "Салгира", суддя Людмила Гайдук визнала незаконним рішення виконкому від 4 квітня 2007 р. про скасування дозволу на реконструкцію ринку і рішення 14-ої сесії міськради, яким депутати доручили профільному управлінню міськради розробити проект відведення земельної ділянки на розі вулиць Культури і Трінклера "для будівництва та експлуатації ринкового комплексу".

Як заявив після засідання суду начальник юридичного департаменту Харківської міськради Володимир Коваленко, "ми категорично не згодні з рішенням Дзержинського суду про визнання незаконними рішення про скасування згоди на реконструкцію ринку, і в апеляції ми будемо доводити, що суддя помилилася".