У Харкові почалася реконструкція Сумського ринку. Введення оновленого ринку в експлуатацію планується в 4 кварталі 2013 року.

Як повідомляє сайт Харківської міськради з посиланням на замовника будівництва ТОВ "Діана", оскільки стара будівля перебувала в жалюгідному стані, було прийняте рішення побудувати Сумський ринок "з нуля". Старий ринок почали зносити близько півроку тому. Зараз там копають котлован, ведеться розробка пальового поля та заливка ростверків, перекладаються комунікації. Територія самого ринку буде трохи зміщена, щоб забезпечити зручний під'їзд з різних вулиць. Біля ринку буде побудована автостоянка на 200 машин.

"Це повинен бути класичний продуктовий ринок, але з особливим упором на якість продукції. Сумський ринок завжди називався "професорським", тобто відрізнявся якістю, добірною продукцією. Новий ринок матиме європейський вигляд з відповідною інфраструктурою. Там буде система кондиціонування, сучасні прилавки і вітрини для м'яса, овочеві розкладки, молочні вітрини, акваріуми для живої риби і пр. У цілому буде дуже красиво, сучасно і зручно", - відзначили в компанії "Діана".

На ринку планується відкрити понад сто торговельних місць. Там буде представлений широкий спектр товарів - від продукції приватних господарств з молоком і зеленню до делікатесів великих виробників. Концепція ринку припускає, що там можна буде придбати будь-які продукти високої якості. Планується, що на ринок повернуться торговці квітами, які після закриття ринку перемістилися на інші майданчики. Ринок буде працювати з 8:00 до 20:00 без вихідних. Автоматизоване прибирання й обробку торговельних місць будуть робити щовечора.

Будівництво нового Сумського ринку веде компанія "Спецбудмонтаж". Площа реконструкції - близько 7 тис. кв.м.

Довідка "SQ". Пошук інвестора для реконструкції Сумського ринку почався у 2006 р. Ринок був закритий у зв'язку з аварійним станом його будівлі, території та зношеністю комунікацій. У листопаді 2006 р. виконком Харківської міськради надав концерну АВЕК і Ко дозвіл на реконструкцію будівлі та відкритої площадки Сумського ринку. У квітні 2007 р. це рішення було скасоване.