Справа трьох міліціонерів, яких підозрюють у побитті харків'янина Євгена Звенигородського, що спричинило його смерть, направлена до суду. Про це 6 липня на сесії Харківської міськради повідомив прокурор міста Євген Попович.

Він повідомив, що підписав обвинувальний висновок 30 червня. Всі троє колишніх співробітників міліції перебувають під вартою.

Як повідомляло "SQ" раніше, міліціонерів звинувачують у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, і перевищенні влади, яке призвело до тяжких наслідків (ч.2 ст.121 та ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України).

Довідка "SQ". Прокуратура Харкові 31 березня порушила кримінальну справу за фактом умисного заподіяння працівником міліції тяжких тілесних ушкоджень харків'янину, який помер у лікарні. Прокуратура встановила, що 30 березня під час виконання своїх службових обов'язків, перебуваючи біля торговельно-розважального комплексу, три працівники міліції без достатніх на те підстав, незаконно, з перевищенням наданих їм повноважень затримали двох громадян, застосувавши до одного з них фізичне насильство.

Обох громадян доставили в приміщення облуправління міліції, де їх безпідставно тримали більше години. Незважаючи на неодноразові скарги одного із затриманих на погане самопочуття у зв'язку із заподіянням йому тілесних ушкоджень, працівники міліції відмовили йому в наданні медичної допомоги. При цьому помічник оперуповноваженого завдав затриманому ще кілька ударів. Через годину затриманих випустили, після чого один з них був доправлений до лікарні і там помер.