Постійна комісія Харківської облради з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації 6 червня на засіданні взяла до відома заяву Дергачівської райради з приводу нібито неправдивого висвітлення телекомпанією "АТН" облаштування доріг у с.Слатине Дергачівського району.

Дергачівська райрада 24 травня на сесії ухвалила рішення, в якому говориться, що телекомпанії "АТН" і "Харківські новини" в сюжетах про облаштування доріг у с.Слатине 21 травня висвітлили події "упереджено, неетично, необ'єктивно і політично заангажовано". Тим же рішенням райрада звернулася до облради з проханням "проаналізувати діяльність цих телекомпаній і при необхідності направити повідомлення до Нацради з телебачення і радіомовлення".

Як повідомив голова райради Михайло Бушев, у сюжеті "АТН" відбили ситуацію з облаштування пішохідних доріжок в районі неточно, віддавши основний пріоритет інформації про внесок представників партії "Батьківщина". За його словами, суботник, про який йшлося в сюжеті, дійсно був організований партією "Батьківщина". "Ми не проти того, щоб представники тієї чи іншої партії працювали на благоустрої району, але хочемо, щоб це було без піару", - заявив голова райради.

Як зазначив депутат облради Іван Дем'яненко, найімовірніше, до суду на "АТН" ніхто подавати не буде, це марно, та й не потрібно. "Але ця розмова повинна показати журналістам, що нам не байдуже, як вони висвітлюють події по телевізору", - зазначив депутат.

Голова комісії Олександр Давтян запропонував райраді показати на телеканалі "Сімон", як у них у районі проходить облаштування доріг.

Генеральний директор ТОВ "Агентство телебачення "Новини" Олег Юхт повідомив "SQ", що у згаданому сюжеті було відображено думку представників трьох політсил - Партії регіонів, Компартії і БЮТ. "Ми не очікуємо, що від учасників сюжету підуть якісь судові позови за приводу спотворення чи неправдивої інформації. Самі учасники сюжету не назвали жодного спотвореного факту. Єдине їх зауваження було в тому, що в сюжеті не відображена керівна роль Партії регіонів у Дергачівському районі", - зазначив О.Юхт.