Справа харків'янина Ігоря Гаркавенка, якого звинувачують у пошкодженні плитки на Майдані Незалежності в Києві під час протестів підприємців проти Податкового кодексу, передана до Шевченківського суду Києва. Про це 5 квітня повідомив офіційний сайт прокуратури Києва.

Всього у цій справі проходять шість осіб. Їх звинувачують у пошкодженні плитки та металевої огорожі Майдану і перекритті вулиць (ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України - умисне знищення або пошкодження чужого майна, яке завдало шкоду у великих розмірах).

Довідка "SQ". 36-річний І.Гаркавенко був арештований у Києві 23 грудня 2010 р. під час демонтажу наметового містечка на Майдані Незалежності, зведеного в рамках акції протесту підприємців проти прийняття Податкового кодексу. Він утримувався під вартою до кінця березня 2011 р., коли його відпустили під підписку про не виїзд.

І.Гаркавенко в 1990-х рр. був засуджений до 9 років за підпал Ізраїльського інформаційного центру, займався створенням "Української народно-революційної армії", обвинувачувався в підпалі штаб-квартири харківського УНСО і приміщення організації "Просвіта". У різний час співпрацював з Націонал-більшовицькою партією, Народно-національної партією, Російським національним єдністю і Євразійським рухом.