Низку порушень природоохоронного законодавства виявила Державна екологічна інспекція в Харківській області в ході позапланової перевірки ДП "Ізюмське лісове господарство". Про це повідомив офіційний сайт інспекції. Зокрема, порушення зафіксовані на території природно-заповідного фонду комплексної пам'ятки природи "Гора Кременець".

За даними інспекції, при перевірці екологи побачили, що на площі в 3 тис.кв.м був розритий грунт, а на ділянці площею в 600 кв.м облаштована автостоянка, що призвело до знищення лугового газону. Крім того, зафіксоване самовільне захоплення земельної ділянки під будівництво альтанки і складання дров. Фахівці інспекції підрахували, що загальний збиток від незаконного використання земель природно-заповідного фонду становить 51 тис. 65 грн. Для виявлення порушників інспекція звернулася до Ізюмського райвідділу УМВС України в Харківській області.

Довідка "SQ". Гора Кременець - найвище місце Харківщини (218 м над рівнем моря), є геологічним пам'яткою природи і пам'яткою історії.