Ізюмська міськрада Харківської області на сесії дала згоду на надання Ізюму статусу депресивної території. Про це повідомив офіційний сайт Харківської облради.

Крім того, міськрада створила цільовий фонд міста Ізюма, виділила додаткові кошти Ізюмській райлікарні, розглянула 51 питання, що регулює земельні відносини.

Довідка "SQ". Порядок отримання територією статусу депресивної визначається законом "Про стимулювання розвитку регіонів", який набрав чинності 1 січня 2006 р. Для того щоб отримати такий статус і, відповідно, державну підтримку, територія повинна відповідати низці критеріїв. Депресивними визнаються регіони, в яких протягом останніх 5 років спостерігаються найнижчі середні показники валової доданої вартості на одну особу; промислові райони, що демонструють в останні три роки найвищий рівень безробіття і найнижчий рівень зарплати й обсяг промвиробництва; сільські райони з найнижчим за останні три роки приростом населення, з найнижчим рівнем зарплати і найвищим рівнем зайнятості в сільському господарстві; міста обласного значення, в яких останні три роки спостерігаються найвищі показники безробіття і найнижчі рівні зарплат. У 2010 р. Харківська облдержадміністрація направила запити до уряду про присвоєння статусу депресивних територій Ізюму і Первомайському.