Заступник державного секретаря США Деніел Рассел 8 червня відвідає Харків для реалізації домовленостей президентів США і України Барака Обами і Віктора Януковича в ядерній сфері. Про це повідомило інформагентство УНІАН з посиланням на голову Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

За його словами, до складу делегації входять 8 осіб, зокрема, американські вчені в галузі ядерної енергетики. Делегація проведе консультації з представниками Харківського фізико-технічного інституту щодо лабораторних досліджень в ядерній сфері.

Довідка "SQ". 12 квітня в США В. Янукович під час зустрічі з Б. Обамою заявив, що Україна відмовиться від близько 90 кг збагаченого урану, якого достатньо для створення ядерної зброї.

Віце-прем'єр-міністр України з гуманітарних питань Володимир Семиноженко зазначив, що роботи в Харківському фізико-технічному інституті не будуть припинятися у зв'язку з відмовою України від використання високозбагаченого урану, і з цього питання вже досягнута принципова домовленість з послом США в Україні.