Центральний апарат Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) проводить планову перевірку Харківської обласної ДПА. Про це 3 червня повідомили "SQ" у ДПА у Харківській області. Така перевірка проводиться тільки раз на три роки. Очікується, що перевірка буде завершена не раніше 20 червня. "Це звичайна перевірка. Подібні перевірки регулярно проводяться в усіх областях країни, і нічого незвичайного в цьому немає", - відзначили в ДПА.

Як повідомили "SQ" у прес-службі ДПАУ, зараз немає певної інформації про те, хто очолює групу з первірки і коли можна чекати результатів перевірки. Коли інформація буде, вона обов'язково стане доступна представникам ЗМІ.

Довідка "SQ". 4 млрд. 254 млн.грн. податків зібрано в Харківській області до загального фонду держбюджету за січень-травень 2010 р., що на 1 млрд. 467 млн.грн. більше аналогічного періоду 2009 р. За травень 2010 р. до держбюджету було зібрано 1 млрд. 53 млн.грн., що більше на 407,4 млн.грн. За обсягом збору податків Харківська область вийшла на друге місце серед регіонів України після Києва.