Міністерство інфраструктури України затвердило проект реконструкції автодорожнього шляхопроводу через залізничні колії на ст. Лозова (на 928-му км ділянки Харків - Лозова). Про це повідомили "SQ" у прес-службі міністерства.

Проект розроблений проектним інститутом ТОВ "ПівдентрансНДІпроект" і рекомендований до затвердження філією ДП "Укрдержбудекспертиза" в Харківській області. Відповідно до затвердженого проекту, роботи будуть завершені за 1,5 року. Кошторисна вартість складає 44 млн. 999 тис. 374 грн., з яких вартість будівельно-монтажних робіт - 33 млн. 894 тис. 145 грн.

Довідка "SQ". 21 квітня 2010 р. сталося руйнування частини мосту, поручнів та пішохідного тротуару шляхопроводу через залізницю в Лозовій. У результаті руйнування було припинено рух автодорогою Харків - Павлоград. Шляхопровід був відремонтований за кошти Південної залізниці, за даними її начальника Віктора Остапчука, обсяг ремонтних робіт склав близько 5 млн.грн. У травні 2010 р. начальник залізниці відзначив, що якщо буде вирішено реконструювати міст, то потрібні будуть інвестиції приблизно в 41 млн.грн.