Порядок передачі в оренду комунального майна Харкова буде змінений. Відповідне питання було розглянуте на засіданні комісії міськради з питань промисловості, економічного розвитку і власності. Як повідомив начальник управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Володимир Солошкін, якщо сесія міськради підтримає ці зміни, то комунальні установи міста зможуть здавати в оренду об'єкти площею не більше 200 кв.м.

Також він зазначив, що якщо раніше комунальні установи залишали 70% орендної плати для своїх потреб, а до міськбюджету віддавали 30%, то з набуттям чинності нових правил 70% орендної плати буде йти до бюджету міста, а КП залишатимуть собі 30%. Як підкреслив В.Солошкін, якщо площа об'єктів, що здаються в оренду, буде перевищувати 200 кв.м, то ці об'єкти може здавати в оренду тільки управління комунального майна. Він заявив, що таке нововведення дозволить більш ефективно контролювати витрату бюджетних коштів.

Також на сесії міськради планується розглянути питання про зміну правил передачі комунального майна на конкурсній основі. У випадку, якщо заявку на конкурс подасть лише один учасник, конкурс проводитися не буде, а майно передадуть в оренду цьому учаснику.