Харківське територіальне управління Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку тричі оштрафувало ВАТ "Харківський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут "Енергопроект" на загальну суму 51 тис.грн. Про це повідомили "SQ" у прес-службі управління.

За даними управління, інститут був оштрафований за повторне неподання особливої ​​інформації до Державної комісії, за нерозміщення особливої ​​інформації в загальнодоступній інформаційній базі даних Держкомісії, а також за неопублікування особливої ​​інформації (по 17 тис.грн. за кожне порушення).

Довідка "SQ". "Енергопроект" виконує проектування енергооб'єктів, наприклад, АЕС. Були виконані проекти для АЕС "Бушер" (Іран, внутрішньотурбинны трубопроводи), ТЕС "Нассирія" (Ірак, реконструкція АСУТП блоків № 1-4 потужністю 210 МВт), АЕС "Кайга" (блоки № 3 і 4) і АЕС "Раджастан" (блоки № 5 і 6, обидві - Індія). Інститут виступив генеральним проектувальником Запорізької та Южно-Української АЕС. В інституті вперше в Україні та країнах СНД був розроблений проект сухого сховища відпрацьованого ядерного палива для Запорізької АЕС.