Співробітники ДПС у Харківській області в лютому провели 53 перевірки суб'єктів, які оптом і в роздріб торгують підакцизними товарами. Про це повідомили "SQ" у регіональному управлінні Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів ДПС у Харківській області.

За даними податкової служби, в результаті перевірок виявлено 68 порушень, вилучено 7 тис. 325 пляшок алкогольних напоїв та 6 тис. 710 пачок тютюнових виробів на загальну суму 283,6 тис.грн. Окрім того, виявлено 48 випадків роздрібної торгівлі тютюновими виробами за вищими цінами, ніж встановлено законодавством, а також реалізація алкогольних напоїв, немаркованих марками акцизного податку, зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів у місцях, не внесених до єдиного державного реєстру, продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, та інші порушення. За виявленими фактами сума фінансових санкцій становить 964,1 тис.грн.

В облДПС зазначили, що надходження від плати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами до місцевих бюджетів Харківської області за лютий 2012 р. складе 3 млн. 370 тис.грн.