В управлінні культури і туризму Харківської облдержадміністрації почала працювати комунікаційна система "Електронний уряд". Ця комплексна розробка однієї з харківських фірм об'єднує в собі різні програми і дозволяє начальству управління керувати своїми співробітниками через інтернет. Як повідомив 2 лютого начальник управління Дмитро Кузнєцов, зараз система запроваджується в районних відділах культури. "Ми можемо спілкуватися, обмінюватися файлами, я можу давати доручення через цю програму і навіть контролювати прихід співробітників на роботу", - зазначив Д.Кузнєцов.

Він підкреслив, що система дозволяє значно заощадити: якщо раніше на засоби зв'язку між працівниками управління витрачалося 25 тис. грн. на рік, то після запровадження "електронного уряду" вдасться заощадити близько 10 тис.грн.

Довідка "SQ". Система "Електронний уряд" (ЕУ) припускає запровадження електронних технологій у сфері взаємовідносин громадян і держави. ЕП виключає застосування "паперових технологій" у документообігу. Наприклад, в Естонії, де вже запроваджено ЕУ, навіть паперовий паспорт громадянина Естонії є вторинним документом по відношенню до електронного. За оцінкою естонських експертів, впровадження ЕУ не призводить до скорочення чисельності чиновників.