Процедура погодження тарифів комунальних послуг з різним підприємствам комунального обслуговування триває. Про це в ефірі обласного радіо повідомив голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, передав офіційний сайт ХОДА.

"Є певна процедура, яку необхідно пройти при затвердженні тарифів. Хочу сказати, що тарифи не будуть підвищуватися в рази: на деякі види послуг вони зростуть на 10-15%, на деякі - до 30%. Я думаю, що протягом лютого по багатьом підприємствам уже завершиться процедура узгодження і затвердження тарифів, тому наприкінці лютого - початку березня у квитанціях будуть уже інші цифри", - повідомив глава області.

Також він підкреслив, що зміна тарифів може відбутися тільки після закінчення процедури, тому про підвищення тарифів "заднім числом" не йдеться. "Тарифи можуть бути підняті лише після офіційного їх затвердження спочатку НКРЕ, а потім вже територіальними громадами", - підкреслив М.Добкін.

Довідка "SQ". У грудні Нацкомісія регулювання енергетики (НКРЕ) дозволила теплоутворюючим підприємствам Харківської області підняти вартість однієї відпускаємої Гкал на 10%. У зв'язку з цим, очікується, що тарифи на тепло будуть підняті орієнтовно на 10% для населення і на 3-7% - для бюджетних організацій.

За словами заступника голови ХОДА Валентин Дулуб, тариф на гарячу воду в Харкові зросте на 20-30%.

Як повідомив 26 січня директор Департаменту економіки та комунального майна міськради Михайло Фатєєв, тариф на водопостачання в Харкові зріс на 15% і становить 2,268 грн. за один кубометр. Тариф на водовідведення зріс на 11% і становить 1,032 грн./куб.м. До зростання тариф на водопостачання становив 1,97 грн. за куб.м, водовідведення - 0,93 грн. за куб.м.