27 червня - Всесвітній день рибальства і День молоді. 28 червня - День Конституції України.

Довідка "SQ". Всесвітній день рибальства відзначається щорічно з 1985 р. Встановлено рішенням Міжнародної конференції з регулювання і розвитку рибальства, що відбулася в липні 1984 р. в Римі (Італія).

День молоді в Україні та Білорусі відзначається щорічно в останню неділю червня. У цей же день День молоді відзначають і в Росії, але офіційно (за розпорядженням першого президента РФ Бориса Єльцина від 24 червня 1993 р.) свято встановлене винятково 27 червня.

28 червня 1996 р. на ранковому засіданні Верховна Рада (ВР) прийняла Конституцію України - першу Конституцію незалежної української держави. Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження президента України, а також знайшли компроміс з приводу всіх спірних статей проекту, зокрема, про державні символи України, про українську мову як державну, про право приватної власності. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, а також стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України у світі. Прийнята в 1996 р. Конституція (зi змінами, внесеними ВР у грудні 2004 р.) діє і зараз. Відповідно до Конституції, день ухвалення основного закону країни є державним святом.