Урочисті збори відбулися 5 липня в Українському державному науково-дослідницькому вуглехімічному інституті (Харків, УХІН) з нагоди 80-річчя інституту. Директор інституту Євген Ковальов зазначив, що в інституті працює 172 співробітника, в тому числі 6 докторів наук і понад 20 кандидатів наук. За 80 років співробітники інституту виконали 2,7 тис. науково-дослідних проектів, впровадили в промисловість близько 2 тис. розробок. Заступник міністра промислової політики України Сергій Біленький, який був присутній на заході, повідомив, що на адресу колективу направлено подяку прем'єр-міністра Миколи Азарова.

За словами начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Юрія Губенка, досить невеликий колектив інституту за 2009 р. виконав робіт і послуг на 10 млн.грн. "Не кожна установа Харкова може похвалитися таким результатом", - відзначив начальник управління. Він вручив низці співробітників грамоти та подяки ХОДА. Грамоти та подяки концерну "Укркокс" вручив низці співробітників інституту президент концерну Анатолій Старовойт. Він зазначив, що 10 млн.грн. обсягу виробництва інституту були отримані завдяки замовленням підприємств, що входять до концерну. "Ці гроші були відпрацьовані", - відзначив А. Старовойт.

Представник ВАТ "Авдіївський коксохімічний завод" (Донецька обл.) Повідомив, що нещодавно на завод прийшла компанія -керівник  - холдинг "Метінвест", яка планує розширювати співпрацю з науковими установами, так що у УХІН скоро з'являться нові замовлення. Генеральний директор Алчевського коксохімзаводу (Луганська обл.) Валерій Кривоніс відзначив, що завдяки співпраці з УХІН на заводі впроваджена прогресивна технологія трамбування шихти на двох коксових батареях. В. Кривоніс також передав колективу інституту подяку мера Алчевська Володимира Чуба. "Вклад УХІН у розвиток коксохімзаводу неоціненним", - зазначив В. Кривоніс.

Довідка "SQ". Інститут "УХІН" був заснований 4 липня 1930 р. і став першим у колишньому Радянському Союзі науковим центром коксохімічної промисловості. До його складу входить 6 відділів і експериментальна майстерня. Інститут є головною науково-технічної організацією в області коксохімічного виробництва, спеціалізується на процесах хіміко-технологічної переробки вугілля, внесений до переліку стратегічних підприємств.