2 липня - День працівників податкової служби України, а також Міжнародний день спортивного журналіста.

Довідка "SQ". Президент України 24.10.2005 р. підписав указ (№ 1506/2005) про встановлення Дня працівника державної податкової служби, який, починаючи з 2006 р., відзначається щорічно 2 липня.

Державна податкова служба в Україні створена рішенням Ради міністрів УРСР від 12.04.1990 р. як підрозділ Міністерства фінансів. У 1996 р. на базі Головної державної податкової інспекції України, державних податкових інспекцій в АР Крим, областях, районах, містах, які ліквідовувалися, відповідно до указу президента № 760/96 від 22 серпня, була утворена Державна податкова адміністрація України та регіональні державні податкові адміністрації. У 2000 р. у кількох містах країни (Дніпропетровську, Донецьку, Запоріжжі, Києві, Луганську, Одесі та Харкові) були створені Спеціалізовані ДПІ по роботі з великими платниками податків, які курують великі підприємства, організації та банківські установи. У складі органів державної податкової служби були створені спеціальні підрозділи для боротьби з податковими правопорушеннями - податкова міліція.

Міжнародний день спортивного журналіста відзначається щорічно з 1995 р. за ініціативою Міжнародної асоціації спортивної преси. У цей день у 1924 р. в Парижі (Франція) була утворена Міжнародна асоціація спортивної преси. З працюючих в світі більше 30 тис. спортивних репортерів приблизно 9 тис. офіційно об'єднані в міжнародну асоціацію. Членами асоціації є національні об'єднання спортивних журналістів 130 держав світу.