Міністерство освіти і науки України збільшило термін прийому необхідних для вступу до ВНЗ заяв і документів з 15 днів до 31 дня. Про це 30 червня повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник на селекторній нараді з питань початку вступної кампанії 2011 р., повідомили "Українські новини". За його словами, документи для вступу до вишів будуть прийматися з 1 до 31 липня. "Збільшення терміну дасть можливість зручніше побудувати свій графік абітурієнтам та їхнім батькам", - підкреслив міністр.

За його словами, це також зменшить черги абітурієнтів і знизить напруження в роботі приймальних комісій. "Минулого року найбільша кількість скарг абітурієнтів була якраз щодо термінів подачі документів", - заявив Д.Табачник.

За словами міністра, вступна кампанія 2011 р. уперше передбачає можливість подання документів абітурієнтами віддалено, через систему "електронний вступ до вищих навчальних закладів України". Провідні ВНЗ України вже зареєструвалися в цій електронній системі.

Як відзначили в Центральній приймальній комісії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (ХПІ), до прийому студентів ВНЗ повністю готовий. "Документи будуть прийматися з 1 до 31 липня. У деяких вишах минулого року в перший день прийому документів були великі черги. У ХПІ робота організована так, що приймальні комісії працюють у спокійному режимі і черг не виникає", - відзначили в ХПІ.

Довідка "SQ". Зовнішнє незалежне оцінювання знань пройшло в Україні з 2 дво 24 червня. Результати всіх тестів будуть відомі до 5 липня.