До редакції газети "Український простір" (працює в приміщенні міського товариства "Спадщина" по вул. Сумській, 44/2) вчора, 29 червня, близько 12.10 приходили міліціонери і люди в цивільному, всього близько 10 осіб. Про це 30 червня повідомив "SQ" головний редактор газети Роман Черемський.

За його словами, міліціонери не показували посвідчень - навпаки, вони пропонували пред'явити документи співробітникам газети і "все фотографували". Пробувши в редакції близько години, міліціонери пішли, не пояснивши причини свого візиту. "Я пов'язую цей візит з тиском міської влади, яка вже три роки намагається через суд відібрати у газети приміщення", - заявив Р.Черемський.

Як повідомили "SQ" у центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області, до редакції газети приходили судові виконавці, які запропонували присутнім виконати рішення суду про звільнення приміщення редакції.

Як повідомив Р.Черемський, товариство "Спадщина" вже третій рік судиться з управлінням комунального майна міськради за приміщення, однак рішення звільнити приміщення суд не приймав. "Мені невідомо, про яке рішення суду йдеться. Люди, які до нас приходили, також нічого з цього приводу не говорили", - зазначив Р.Черемський.

Довідка "SQ". Як повідомляв раніше директор Харківського культурологічного товариства "Спадщина" Валерій Д'яченко, товариство було організоване 23 лютого 1988 р. для пропаганди культурної спадщини. Членами товариства є кілька сотень людей. До його складу входить близько десяти організацій - асоційованих членів.