Детсад №345 в Червонозаводском районе будет принимать детей с проблемами речиДитячий сад № 345 у Червонозаводському районі Харкова, який відкриється 1 вересня, з наступного року прийматиме дітей з проблемами мовлення. Про це 30 червня повідомила журналістам директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко.

"Для початку ми повинні відкрити цей сад, і тільки після цього будемо добиватися його переведення в статус дитячого садка комбінованого типу. Думаю, що вже за рік тут зможуть перебувати як діти без будь-яких проблем зі здоров'ям, так і діти, яким потрібна логопедична допомога. Зараз у 15% дітей, які відвідують дошкільні установи, є порушення мовлення. Іноді самі батьки не помічають, що їх дитині потрібен логопед. Тому наше завдання - вчасно виявити дефекти мовлення і направити цих малюків до фахівця", - зазначила О.Деменко.

Директор департаменту освіти розповіла, що зараз у будинку і на території цього саду йде ремонт, який завершиться до 1 вересня. "До початку навчального року в дитячому саду відремонтують і здадуть в експлуатацію спальні, ігрові кімнати, харчоблок, медичний кабінет, пральню, буфетну, а також кімнати для персоналу. В саду будуть встановлені дві сучасні пральні машини, обладнання для харчоблоків, м'який інвентар, а також сучасні ігрові майданчики та павільйони. Також в саду встановлять спеціальні водонагрівачі, які будуть вмонтовані в підлогу для її підігріву", - зазначила О.Деменко.

За її словами, у новому саду відкриють дві ясельні та одну дитсадкову групу, розраховані на 50 дітей.

О.Деменко також повідомила, що надалі дитсадок № 345 зможе приймати близько 220 дітей. "Будівля цього садка розрахована на велику кількість малюків. До наступного навчального сезону ми плануємо відкрити ще три групи крім тих трьох, які будуть працювати з 1 вересня нинішнього року. Ми сподіваємося, що надалі цей садок буде обслуговувати малюків двох сусідніх районів", - додала вона.

Довідка "SQ". Також до 1 вересня 2011 р. відкриється дитячий садок № 275 у Ленінському районі. У ньому працюватимуть шість груп, розрахованих на 110 дітей. Дитсадок № 275 забере половину будівлі, у другій його частині працює Водозбут. Дошкільні навчальні заклади № 345 і 275 будуть працювати в 12-годинному режимі, з 7:00 до 19:00.

Дитячий сад № 345 був відкритий у 1977 р. і функціонував близько двадцяти років. Спочатку він перебував у власності Харківської овочевої фабрики, після чого був закритий у зв'язку з банкрутством підприємства. Міська влада прийняла його у комунальну власність в аварійному стані, і з 2008 р. в дитсадку велися відновлювальні роботи.