Филиал Харьковского зоопарка будет создан в Лозовском районе

Філія Харківського зоопарку буде створена у Лозівському районі Харківської області. Про це 30 червня під час робочої поїздки в район повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, буде створено філію на базі заказника "Лозівський", розташованого на території Кінного заводу № 124. Губернатор дав доручення директору зоопарку Олексію Григор'єву  розробити два плани облаштування філії - один бюджетний і другий - план розвитку. Зараз заказник перебуває на балансі Лозовського конезаводу і його утримання обходитися в 300 тис.грн. на рік.

За словами О. Григор 'єва, створення філії буде вигідно для зоопарку, тому що нові території послужать для розведення тварин, крім того, це створить нові робочі місця для мешканців Лозівського району.

Довідка "SQ". Заказник "Лозівський" був створений 20 травня 1993 р. рішенням Харківської облради як філія заповідника Асканія-Нова. Однак це рішення не було затверджено на державному рівні. Зараз у заказнику живе стадо плямистих оленів, коні Пржевальського, бізон, вовк, лебеді, страуси, павичі.