Харківська область візьме участь  у Міжнародних молодіжних Дельфійських іграх, які пройдуть восени в Києві. Серед 50-ти учасників з України поза конкурсом від регіону на змагання потраплять 2 - 3 номери учасників Дельфійських ігор Слобожанщини. Як повідомила 30 травня журналістам виконавчий директор ігор Тамара Самоварова, які це будуть номери і в яких номінаціях, поки невідомо.

Начальник Головного управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Дмитро Кузнєцов повідомив, що 1 червня у приміщенні ХОДА відбудеться урочисте вручення золотих медалей переможцям Дельфійських ігор Слобожанщини. Він зазначив, що ігри планується проводити і наступного року, також планується розширити лінійку номінацій змагань. За словами Т.Самоварової, можливо, з'являться такі номінації як фотографія, моделювання одягу, театральні номери і мультиплікація.

Д.Кузнєцов додав, що в майбутньому Міжнародні молодіжні Дельфійські ігри цілком зможе прийняти Харків.

Довідка "SQ". Дельфійські ігри - комплексне змагання в різних галузях мистецтва. Перші Всеукраїнські молодіжні Дельфійські ігри відбулися в Києві у 2010 р. Дельфійські ігри Слобожанщини пройшли 19-21 травня 2011 р. з метою виявлення та підтримки талановитої молоді. У змаганнях взяли участь понад 400 учнів шкіл естетичного виховання Харківської, а також Полтавської та Дніпропетровської областей, віком від 11 до 16 років. Ігри мали дев'ять номінацій: фортепіано, народні інструменти, духові інструменти, струнно-смичкові інструменти, спів, хореографія, читці, образотворче мистецтво і цирк.