Харківський відеоканал "Перша столиця" з теленарисом "Олександр Горовиць" переміг у номінації "Краща робота про музичну культуру України" на п'ятому телефестивалі "Відкрий Україну!" в Києві. Про це 30 травня повідомив "SQ" керівник відеоканалу Костянтин Кеворкян. Також "Першу столицю" відзначили на конкурсі спеціальним дипломом за високий професіоналізм.

За словами К.Кеворкяна, відеоканал бере участь у фестивалі з дня його заснування (з 2005 р. - "SQ"), і з кожним роком зростає кількість учасників конкурсу та конкуренція. Цього року в ньому взяли участь 150 робіт, зроблених 50-ю телекомпаніями України, в основному регіональними. К.Кеворкян зазначив, що "Перша столиця" не один раз займала призові місця на цьому телефестивалі.

Довідка "SQ". Відеоканал "Перша столиця" почав роботу 1992 р. Виходить на харківських каналах "Симон", Р1 і ОТБ. Програми, створені журналістами телестудії, ставали лауреатами різних телевізійних конкурсів, зокрема: всеукраїнського телевізійного конкурсу "Фестиваль надій" у 1995 р., всеукраїнського фестивалю телевізійних програм "Україна єдина" у 2000, 2002 і 2004 рр. У 1999 р. відеоканал посів перше місце на всеукраїнському фестивалі регіональних телевізійних програм "Золота хвиля". У 2005 р. програма "Перша столиця" стала номінантом щорічної премії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення "Телетріумф" у номінації "Регіональна програма". У 2007 р. роботи журналістів стали номінантами міжнародного фестивалю телепрограм і фільмів "Золотий бубон" (Росія) і переможцем обласного творчого конкурсу журналістів "Часопис", у 2008 р. перемогли на третьому телефестивалі "Відкрий Україну". У 2010 р. "Перша столиця" з документальним фільмом "Граніт і гранат" зайняла перше місце в номінації "Україна і світ" фестивалю "Відкрий Україну".