Обновленный пешеходный тоннель харьковского Южного вокзала открылся после ремонта

 Оновлений північний пішохідний тунель станції "Харків-Пасажирський" Південного вокзалу Статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" відкрився після ремонту. У тунелі вздовж стін з'явилися поручні для зручності пересування осіб з обмеженими фізичними можливостями, облаштовані інформаційні табло з написами українською та англійською мовами, покриття підлоги замінене на тротуарну плитку, в переході на п'яту і шосту платформи сходовий проліт замінений на пологий спуск.

 

Довідка "SQ". Будівлю Південного вокзалу було відкрито 2 листопада 1952 р. замість зруйнованої в роки війни. Обсяг вокзалу - 80 тис.куб.м, висота залу - 26 м, висота башт - 42 м, діаметр годинника на Південній башті - 4,25 м. У 1978-1982 рр. будівля була розширена на південь (ліворуч від Привокзальної площі) у сучасному стилі за проектом інституту "Харгіпротранс" (архітектори Ю. Муригін, Л. Гурова, Л. Інюшкін, С. Кухтін, А. Жирнов). Також до вокзалу був прибудований 16-поверховий готель "Експрес" на 54 номери. Вокзал був косметично відремонтований у 2003 р. до 350-річчя Харкова. Загальна площа приміщень вокзалу - 32 тис. 600 кв.м, платформ і тунелів - 33 тис. 100 кв.м.

Південна залізниця проходить територією шести областей України. Протяжність її колій більше 3 тис.км. Магістраль обслуговує 1 тис. промислових підприємств. Управління Південної залізниці знаходиться в Харкові. На підприємстві працює близько 49 тис.осіб.