Секретар Харківської міськради Олександр Новак і мер Новосибірська (Росія) Володимир Городецький підписали протокол намірів про співпрацю Харкова та Новосибірська. Про це повідомив сайт Харківської міськради.

Підписання пройшло в рамках візиту офіційної делегації харківської до Новосибірська 23-27 червня. Харків'ян запросив мер Новосибірська для участі у святкуванні Дня міста.

Як повідомив О.Новак, протоколом намірів передбачено, що між Харковом і Новосибірськом буде підписаний договір про встановлення побратимських зв'язків. За дорученням Харківського міського голови Геннадія Кернеса О.Новак запросив В.Городецького до Харкова. Планується, що 23 серпня, у День міста, в Харкові буде підписаний договір про побратимство.

"За правилами, яких зараз дотримуються в Новосибірську, у міста має бути один побратим в одній країні. В Україні вони обрали Харків. Ми побачили, що у Харкова і Новосибірська багато спільного в історичних зв'язках, економіці, науці і культурі. Новосибірськ - це великий науковий, промисловий, культурний центр Росії, третє за величиною місто після Москви і Санкт-Петербурга. Наші інтереси будуть перетинатися в промисловості, авіабудуванні, науці, торгівлі та багатьох інших сферах. Окрім того, в Новосибірську є численна українська діаспора, яка, впевнений, сприятиме розвитку стосунків між нашими містами", - заявив О.Новак.

Довідка "SQ". У квітні делегація з Новосибірська відвідала Харків, ознайомилася з містом і побувала на Харківському авіазаводі. У Новосибірській області мешкають 33 тис.українців. Це третя за чисельністю етнічна група в краї.

У Харкова в даний час 20 міст-побратимів у 15 країнах, з них чотири - в Росії: це Бєлгород, Москва, Нижній Новгород і Санкт-Петербург.

У Новосибірська сім міст-побратимів - у США, Японії, Китаї, Південній Кореї, Болгарії, Киргизії.