Президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Сергій Бубка 26 червня під час засідання позачергової асамблеї Харківського обласного відділення (ХОО) НОК України виступив із пропозицією створити в Харкові Алею олімпійської слави. За словами С. Бубки, "Харківський регіон - батьківщина багатьох видатних спортсменів, і така алея обов'язково повинна бути тут".

Цю ідею підтримав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, Алея олімпійської слави розміститься в одному з центральних парків Харкова. "Крім того, існує ідея створити альбом, присвячений олімпійському руху, і роздати його у всі школи Харківщини", - зазначив губернатор.

М. Добкін також заявив, що в Харківській області планується заснувати довічну премію для видатних олімпійців-харків'ян, які присвятили своє життя спорту і прославили регіон. "Це буде справедливий жест стосовно наших видатних спортсменів, які, на жаль, не до кінця змогли відчути подяку і вдячність суспільства, провиною чому, напевно, була складна економічна ситуація", - підкреслив Добкін.

Довідка "SQ". Позачергова асамблея ХОО НОК України відбулася 26 червня в Харкові. Під час асамблеї головою ХОО НОК України був обраний М. Добкін. На засіданні асамблеї були присутні  С. Бубка, перший заступник голови ХОО НОК Юрій Поярков, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, начальник Головного управління з питань сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес.