В Харькове устанавливают урны для мусора нового образцаУрни нового зразка для збору сміття почали встановлювати на вулицях і площах Харкова. Про це 29 квітня повідомив сайт Харківської міськради з посиланням на радника міського голови з економічних питань Фазіля Аббасова.

Як відзначив Ф.Аббасов, нові урни будуть встановлюватися на проспектах, центральних вулицях, в громадських місцях, біля зупиночних павільйонів і виходів з метро. "Старі урни було незручно обслуговувати, постійно відбувався контакт рук із сміттям, а це неприпустимо. Нова урна легко обслуговується, пакети на ній змінюються без контакту зі сміттям", - підкреслив він.

Ф.Аббасов повідомив, що вже встановлено більше 100 урн: на пр.Леніна - близько 30, в зоні метрополітену - близько 70. "Якщо встановимо всього близько 1000 штук, то цією програмою буде охоплена значна частина міста. При цьому ми завжди можемо додати нові, якщо знадобиться. З міського бюджету на цю програму виділено близько 500 тис.грн.", - зазначив він.

Ф.Аббасов підкреслив, що нові урни виготовляються в декількох харківських колоніях. "Є як одинарні зразки, так і подвійні, а також настінні. Такі встановлені в багатьох європейських містах", - повідомив він.