Храм на честь чуда Архістратига Михаїла планують побудувати на Салтівці, у Кітлярчиному яру. Про це повідомив секретар Харківської єпархії Української православної церкви (Московський патріархат) Михайло Кіт. За його словами, новий храм хочуть звести біля дамби. Однак ескізний проект ще не затверджений, тому з якого матеріалу буде побудований храм, поки не відомо. Рішення буде ухвалено після експертизи грунту в Кітлярчиному яру.

"Храм буде пов'язаний із територією біля джерела: тут буде освячуватися вода на Водохреща, відзначатися інші релігійні свята. Тобто служба буде починатися у храмі, а потім хресним ходом люди йтимуть до джерела, до купальні", - зазначив Кіт.

Він підкреслив, що ділянка для будівництва храму вже погоджена з міською владою, питання про її виділення винесуть на найближчу сесію міськради. До Дня міста (23 серпня) це місце планують освятити, після чого розпочнеться будівництво храму.

Довідка "SQ". Архангел Михаїл - один із вищих ангелів, який бере  близьку участь в долях Церкви. Архангел Михаїл зображується як головний борець проти диявола і всякого беззаконня серед людей. Тому по-церковному його іменують "архістратиг", тобто старший воїн, вождь. На іконах Михаїл зображається з вогненним мечем у руці або списом

Чудо Архістратига Михаїла відбулося в 4 столітті. Недалеко від міста Ієраполя є місцевість Херотопа, і в цій місцевості знаходився храм, зведений на честь Архістратига Михаїла. Близько того храму було джерело. Храм був споруджений одним із жителів міста на подяку святому Архістратигу Михаїлу за зцілення його німої дочки водою джерела. Архістратиг Михаїл, з'явившись уві сні батькові німої дівчини, ще не освіченому святим Хрещенням, відкрив йому, що його дочка отримає дар мови, випивши води з джерела. Дівчина дійсно отримала при джерелі зцілення і почала говорити. Після цього чуда батько з дочкою і все його сімейство хрестилися, і ретельністю вдячного батька був споруджений храм на честь святого Архістратига Михаїла. До джерела стали приходити за зціленням не тільки християни, але і язичники, багато з яких відрікалися від ідолів і звернулися до християнської віри.