Головне управління МВС України в Харківській області проводить зараз політику "зближення з населенням". Про це 28 липня повідомив журналістам заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області - начальник управління кадрового забезпечення Андрій Стародубцев.

"В останній місяць ми почали роботу в напрямі, так би мовити, "Добрий міліціонер". У нас є 676 співробітників патрульно-постової служби (ППС), понад 800 дільничих інспекторів, більше тисячі співробітників ДАІ. Якщо кожен працівник міліції, який відноситься до т . з. зовнішньої службі, привітається з людиною, переведе бабусю через дорогу, якщо буде проходити повз школу, зайде і поговорить з учнями, ніби як дядя Стьопа або той же дільничий Аниськин, якщо наші працівники будуть не тільки громадян зупиняти, але і виявляти до них якусь повагу, то ми зможемо наблизити населення до міліції ", - зазначив А. Стародубцев.

За його словами, у формуванні позитивного іміджу міліції буде використаний і зарубіжний досвід. "Коли я працював у МВС і був у відрядженнях, то бачив, як працюють поліцейські в Голландії, Німеччині. Коли йде поліцейський у наряд, у нього на поясі не тільки наручники і палиця гумова, але ще й маленька сумочка, де лежать одноразові рукавички, ін'єкційний шприц, якщо потрібно надати першу допомогу, і навіть цукерки, якщо буде дитина на вулиці плакати, щоб дати йому цей льодяник. У цьому питанні нам є чому повчитися, і, загалом, думаю, таку певну інновацію ми теж введемо" , - повідомив заступник начальника облуправління МВС.

Як зазначив А. Стародубцев, важливу роль у формуванні позитивного іміджу міліції також грає ставлення до службової форми. "Ви помітили, що останнім часом побільшало міліціонерів, які ходять вулицями у формі? Це вимога керівництва МВС. За останні п'ять років органи внутрішніх справ не отримували в необхідному обсязі формений одяг, але зусиллями керівництва управління МВС та за підтримки міністерства ми практично на 100 % одягли ППС. Особовий склад також отримав необхідне обмундирування, відповідне до їх регалій. Ми вимагаємо, щоб вони ходили на роботу чисті, випрасувані, щоб своїм зовнішнім виглядом не відштовхували населення, тому що якщо на вулиці йде військова людина, на неї можуть і не звернути уваги, а коли йде співробітник міліції, не важливо в якому званні, він завжди приветрає увагу", - зазначив А. Стародубцев.