Новий швидкісний поїзд українського виробництва планується вивести на маршрут 16 лютого по графіку поїздів № 161-162 сполученням Харків - Київ. Про це повідомив сайт ВАТ "Крюківський вагоноремонтний завод" (Полтавська обл.) з посиланням на начальника пасажирської служби статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ) Володимира Гуляєва.

Як зазначив В. Гуляєв, надалі опрацьовується декілька варіантів маршруту поїзда. Найімовірніше, починаючи з Євро-2012, поїзд буде працювати на напрямку Донецьк - Дніпропетровськ.

Як зазначено на сайті, в Харкові, в управлінні Південної залізниці, відбулося засідання міжвідомчої комісії з приймання нової продукції заводу - міжрегіонального поїзда підвищеної комфортності для експлуатації зі швидкістю 160 км / год. На засіданні міжвідомчої комісії був підписаний акт про приймання дослідних зразків вагонів локомотивної тяги міжрегіонального повідомлення зі швидкістю 160 км/год на візках з пневматичним підвішуванням і дисковими гальмами. Крюківському вагонобудівному заводу дозволили виготовлення дослідної партії вагонів для 10 поїздів по 9 вагонів у складі кожного. Власником першого поїзда стала Південна залізниця, якій дозволили дослідну експлуатацію потяга з пасажирами.

 

Довідка "SQ". Перший вітчизняний міжрегіональний потяг, який у січні пройшов випробування без пасажирів, сформований з 9 вагонів першого, другого і VIP класів. Одночасно в поїзді можуть їхати 726 пасажирів.

Одна з особливостей нового денного поїзда - ширший спектр послуг. Зокрема, передбачена можливість користування персональним переносним комп'ютером, для чого кожне крісло вагонів обладнано розетками з напругою 220 В. Обладнання, встановлене в поїзді, забезпечує можливість роботи бездротового інтернету (Wi-Fi) протягом усього рейсу. Вагони оснащені системою спостереження з 24 відеокамер всередині і зовні поїзда.