Улітку (з 30 червня до 30 серпня) до складу прискореного поїзда № 175/176 Харків-Сімферополь буде включений вагон для перевезення особистих автомобілів. Про це повідомили "SQ" у прес-службі Південної залізниці. Вагон буде курсувати через день.

Як відзначили в прес-службі, за 4 місяці 2011 р. послугами вагону-автомобілевоза, що входить до складу фірмового прискореного поїзда № 161/162 "Столичний Експрес" сполученням Харків-Київ, скористалися 117 осіб. З Києва до Харкова було відправлено 90 автомобілів, з Харкова до Києва - 27. З часу введення в обіг вагона-автомобілевоза (з 2009 р.) обсяги перевезення автомобілів зросли в два рази.

Довідка "SQ". Вартість перевезення автомобілів складає до 400 грн./т у споученні Харків-Київ. У цьому напрямку вагон-автомобілевоз працює два рази на тиждень.

Вагон-автомобілевоз - критий вагон вантажопідйомністю 15 т, вміщає одночасно 8 легкових автомобілів. Улітку вагон курсує в складі поїзда Харків-Сімферополь, у решту часу - у складі поїзда Харків-Київ (по вівторках і четвергах).