Будівництво православного храму розпочнеться у харківському сел. П'ятихатки. Про це 26 травня під час виїзної наради з питання благоустрою П'ятихаток повідомив харківський міський голова Геннадій Кернес, передав офіційний сайт Харківської міськради.

Питання про будівництво храму підняли місцеві мешканці. Вони повідомили, що вісім років тому в селищі вже виділялася ділянка під будівництво церкви, але ніякі роботи там не проводяться. Г.Кернес дав доручення узгодити питання про виділення землі для будівництва храму з представниками Харківської єпархії. "А потім ми разом з місцевими мешканцями зберемося і попросимо владику Никодима освятити це місце", - зазначив міський голова.

Крім того, Г.Кернес дав низку доручень, що стосуються благоустрою П'ятихаток. Зокрема, планується реконструкція скверу, де відпочивають місцеві мешканці, установка близько 200 електроопор у місцях, де відсутнє освітлення, поруч з під'їздами приберуть спиляні дерева і старі козирки, які не вивозилися майже 10 років.

Також у П'ятихатках відкриють громадські приймальні харківського міського голови і Благодійного фонду Юрія Сапронова. Приймальні будуть відкриті у місцевій школі і в лікарні.

Довідка "SQ". П'ятихатки - селище, розташоване на самій півночі Харкова. Населення - близько 11 тис. осіб. Селище входить до складу Київського району Харкова. На території П'ятихаток розташований Національний науковий центр "Харківський фізико-технічний інститут", а також гольф-клуб "Superior Golf Club Kharkov".