Свято "Шимпанзе і компанія" пройде 27 червня в Харківському зоопарку. Як повідомили "SQ" в зоопарку, з 12.00 до 14.00 на алеї між вольєрами шимпанзе і Будинком слонів пройдуть лекції "нон-стоп" про людиноподібних мавп, їх чисельність, причини скорочення, значення в природі, про здібності та можливості шимпанзе. З відвідувачами вийде поспілкуватися самочка шимпанзе Ніколетта. О 13.00 - 13.15 відбудуться зоовікторіна, ігри та конкурси.

Протягом дня в зоопарку будуть звучати пізнавальні радіопередачі "Людиноподібні мавпи", а біля Будинку приматів будуть розміщені фотостенди "Людиноподібні мавпи в природі", "Познайомтеся з нашою Нікою" та виставка дитячих малюнків "Вони так на нас схожі!".

Довідка "SQ". До людиноподібних мавп відносяться два види орангутанів, два види горил, два види шимпанзе і десять видів гібонів. Гібони і орангутани поширені в Південно-Східній Азії, а шимпанзе і горили мешкають в Екваторіальній Африці.

У Харківському зоопарку з людиноподібних мавп містяться тільки шимпанзе. Відділ шимпанзе був утворений в 2005 р., коли Харківська громадська організація "Центр етичного ставлення до тварин" передала зоопарку двох шимпанзе - Тоні і Шушу. 28 лютого 2008 р. до зоопарку приїхала маля шимпанзе по кличці Ніколетта, яка народилася 30 січня 2007 р. в Миколаївському зоопарку.