Міліцією складені матеріали про адміністративні правопорушення щодо громадян, що перешкоджають вирубці дерев у парку Горького (Харків). Як повідомили "SQ" у Центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області, з 12 до 25 травня було організоване цілодобове чергування на ділянці будівництва автодороги. Представники громадських організацій "лягали під дерева, що падали, хапали за руки лісорубів, чим наражали на небезпеку своє життя, а також життя лісорубів".

Звернення громадян про незаконні дії працівників комунальних підприємств було спрямоване в міліцію. Встановлено, що працівникам СКП "Харківзеленбуд" заважала спилювати дерева група з 4 громадян. Складені матеріали про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173 адміністративного кодексу (дрібне хуліганство). Матеріали направлені до суду. Вирубка дерев у парку припинена. Матеріали для перевірки законності вирубки направлені до органів прокуратури.

Довідка "SQ". 19 травня 2010 р. виконком Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво дороги, що сполучає вулиці Новгородську та Сумську. Дорога має пройти парком Горького. Для цього в парку потрібно вирубати 503 дерева.