Дотриматися етикету в гольфі - значить, перемогти себе!

У харківському "Superior Golf Club" - відкриття сезону-2010. Відкрив сезон міжнародний турнір з гольфу, який відбувся 24-25 квітня.

У турнірі взяли участь гольфісти з Австралії, Великобританії, Кореї, Росії, США та України. У перший день турніру гравці виступали в індивідуальному заліку у форматі "Strokeplay", що передбачає підрахунок очок без урахування гандикапу. У другий день турніру пройшли командні змагання.

Переможцем в особистому заліку став Денис Кур’ян (Москва, резиденція - Харків). Друге місце зайняв Руслан Гаркавенко (Київ), третє - Ольга Соколова (Київ).

У командних змаганнях перемогу здобула команда м. Києва, у складі якої грали Олег Корбан (президент Федерації гольфу України), Сергій Малімон, Юлія Малімон (чемпіонка України з гольфу) і Руслан Гаркавенко (чемпіон України з гольфу).

Другого місця удостоїлася команда "Superior Golf Club", за яку виступали Юрій Бойко, Ендрю Глен, Олександр Степанов, Олексій Калінін. Третє місце посіла команда "International team", у складі якої грали Ольга Соколова, Клим Янг, Федір Каргополь, Хан Інквон.

Крім того, приз від "Maserati" виграла Ю. Малімон за "closest to the pin" (найближчий удар до лунки). "Longest drive" (найбільш дальній удар) зробив Клим Янг.

Після закінчення змагань пройшла церемонія нагородження, після чого всіх чекала святкова вечеря, виступ Лайми Вайкуле і піротехнічне шоу.

Президент "Superior Golf Club" Юрій Сапронов привітав всіх учасників з відкриттям сезону і вручив президенту Федерації гольфу України О. Корбану нагороду, засновану "Superior Golf Club", за особливий внесок у розвиток гольфу в Україні - золотий Жучок гольфу. "Я думаю, що гольф знаходиться в душі тих людей, які ним займаються. Я завжди пропагую філософію, що гольф - це спосіб життя. По суті, жучок - це образ людей, фанатичних у будь-якій справі. У даній ситуації - у гольфі, - зазначив після нагородження О. Корбан.

За його словами, гольф дійсно вважається елітарним видом спорту, і подарунковий жучок дорогий - його вартість близько 10 тис. євро. "Але люди, які будуть його одержувати, повинні розуміти, що їх, в першу чергу, цінують і поважають", - підкреслив президент Федерації гольфу.

О. Корбан, ділячись враженнями від гри, зазначив: "У гольфі дуже важливий флайт (група гравців, що вийшла на поле в один час), в якому ти йдеш. Флайт був дуже комфортний. Початок був трохи "рваний", але з С. Малімоном ми між собою змагаємося давно, а тут грали разом. Я від себе не чекав такої гри, вийшло чимало хороших ударів. Взагалі для гольфу важливі не стільки спортивні правила, скільки правила етикету. Підтримувати етикет - значить, перемогти себе, а щоб перемогти себе, треба мати велику витримку".

Харківський резидент-москвич Д. Кур’ян в минулому сезоні пообіцяв собі, що виграє турнір, і виграв. "Але впевненості в цьому не було. Оскільки було багато дуже хороших гравців, місцями доводилося важкувато. Але цей сезон буду намагатися виграти весь. Гольф - вже моя професія: граю більше 12 років", - відзначив Д. Кур’ян.

Р. Гаркавенко зазначив, що він робить великі ставки на цей сезон, чекаючи від нього дуже багато. "У цьому турнірі виходило багато хороших ударів, але були допущені й помилки. Була чудова погода, прохолодний вітер, але всі були в однакових умовах. Плюс допомога моєї партнерки Ю. Малімон: коли у мене не виходило, вона мене трохи страхувала", - поділився враженнями киянин.

Ще одна киянка - Ольга Соколова заявила, що зовсім не очікувала від себе таких високих результатів. "Головне тепер - тримати планку", - зазначила гольфістка. Ділячись враженнями від харківського поля, спортсменка зазначила: "Умови були шикарними. Коли під час тренування ми грали першу дев'ятку, я це поле ненавиділа, дизайнера теж! А тепер це моє улюблене поле", - підкреслила вона. За словами О. Соколової, грати в гольф вона почала всього 1,5 роки тому. "Випадково почала, і тепер все - любов на все життя. У мене був тренер в Кенії. Тому випробувала поля в Танзанії, Кенії, також грала в Англії та Іспанії. Гольф - це гра, де граєш сам проти себе. Гра для певного самоконтролю", - додала гольфістка.

   
"Superior Golf Club" - харківський гольф-клуб, має поле загальною площею 29 га. Поле "Superior Golf Club" включає в себе 53 бункера з довгим оперізувальний бункером, 9 лунок, вейст-бункери, штучні озера. Ігрове гольф-поле планується збільшити на 27 га - до 18 лунок. Головний інвестор і президент "Superior Golf Club" - Ю. Сапронов. 14 серпня 2009 р. Міжнародний олімпійський комітет включив гольф в число олімпійських видів спорту.