У фундамент споруджуваного нового корпусу Харківського національного економічного університету (ХНЕУ) 25 жовтня заклали капсулу з посланням для студентів, які навчатимуться в ХНЕУ за 100 років - у 2111 р. В урочистому заході взяли участь харківський міський голова Геннадій Кернес, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, студенти та викладачі ВНЗ, а також представники громадськості.

Як повідомив журналістам ректор вишу Володимир Пономаренко, площа нового семиповерхового корпусу складе 5 тис.кв.м. Його побудують приблизно за 14 місяців. У корпусі буде чотири аудиторії і великий хол, у якому повісять люстру. Промінь від люстри буде падати на те місце, де буде закладена капсула. На цьому місці буде напис, що відкрити капсулу потрібно у 2111 На восьмому поверсі корпусу будуть влаштовані великі годинники, які будуть відбивати час.

За словами В.Пономаренка, вартість будівництва - 40 млн.грн. (у тому числі будівельно-монтажні роботи - 24 млн.грн.). У будівлі буде індивідуальне опалення із застосуванням теплових насосів, фасад прилеглого до нового корпусу будівлі буде реконструйований у стилі 30-х років, тому що тоді заснували університет.

В.Пономаренко зазначив, що якщо не буде збільшення кількості студентів у ВНЗ, то відкриття нового корпусу дозволить перейти на навчання в одну зміну (зараз виш працює у дві зміни). "Тим більше, що ми будемо будувати у дворі університету новий чотириповерховий інженерний корпус. До нього перенесуть інженерні лабораторії (хімічні та фізичні), а гуманітарні будуть окремо. І тоді ймовірність роботи в одну зміну збільшиться", - зазначив ректор.

Довідка "SQ". ХНЕУ здійснює багатоступеневу підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації фахівців з 22 спеціальностей за напрямами: економіка і підприємництво, менеджмент, державне управління, комп'ютерні науки, видавничо-поліграфічна справа, туризм. До складу університету входить 7 факультетів, центр заочної та дистанційної освіти, 38 кафедр, вищі школи, міжгалузевий інститут підвищення кваліфікації, спецради із захисту дисертацій, навчальні та науково-дослідні лабораторії, обчислювальний центр, наукова бібліотека, видавництво, спортивні комплекси. У ВНЗ навчається близько 14 тис. студентів.