Представники УЄФА сьогодні, 25 жовтня, протягом одного дня (з 8.15 і до 17.30) проведуть співбесіди з 60 студентами, з яких відберуть 23 потенційних волонтери (18 основних та 5 резервних). Про це повідомив "SQ" проректор з науково-педагогічної роботи Харківського національного економічного університету (ХНЕУ) Володимир Єрмаченко. За його словами, співбесіди проходять у ХНЕУ. Команда УЄФА відвідала кілька ВНЗ Харкова і вибрала ХНЕУ як базовий.

За словами В.Єрмаченка, зараз у виші працює команда, яка відбирає людей у ​​всіх восьми містах, що приймають Євро-2012. "У Польщі співбесіди вже пройшли, вчора команда була в Донецьку, сьогодні - у Харкові, потім поїде до Києва та Львова. 31 жовтня результати відбору будуть опубліковані на сайті УЄФА, а переможцям конкурсу направлять листи. В ході Євро-2012 переможцям належить працювати логістами, допомагати футбольним командам, сприяти проведенню інтерв'ю, зустрічей і так далі", - зазначив проректор.

Він також повідомив, що УЄФА організовує спеціальні заняття для переможців конкурсу, а один українець і один поляк будуть тиждень стажуватися в Швейцарії в штаб-квартирі УЄФА. "Це досить хороший бонус для студентів. І найголовніше - вони зможуть проявити себе, будуть не просто глядачами, а й активними учасниками процесу", - заявив В.Єрмаченко.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі і Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.