Експерти УЄФА з питань якості футбольних полів 24 жовтня відвідали Харків та перевірили якість і стан футбольних покриттів харківських стадіонів. Про це повідомив офіційний сайт Департаменту з підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради.

За даними департаменту, стадіон "Динамо", тренувальна база ФК "Металіст" у сел. Високий і тренувальний центр "Сонячний" уже обладнані футбольними покриттями, які "повністю задовольняють найсуворіші вимоги експертів з цього питання". "Так, головні критерії оцінки - рівень вологості, дренажна система, рівень футбольного поля, система поливу та інші - знаходяться в межах норми, а іноді навіть перевищують її. Тренувальне поле стадіону "Олімпік" знаходиться в стадії будівництва, тому експерти дали деякі поради, які будуть враховані в подальшій роботі", - інформує департамент.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі і Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.